Ben je op zoek naar gegevens van families uit Olen, Herentals, Geel, Westerlo, Oevel of Lichtaart? Dan vind je zeker iets terug tijdens de genealogische dag van Heemkring De Linde vandaag zondag in zaal De Vrede. Je kan er terecht van 10 tot 17 uur.

In het Ontmoetingscentrum De Vrede kan je zondag de nodige opzoekingen doen in het kader van je stamboomonderzoek.

Heemkring De Linde-Olen stelt haar omvangrijk archief open waarin je naar hartelust kunt grasduinen.

Alle gegevens van mensen die in Olen geboren, gehuwd of overlijden zijn tussen 1594 en 1920 met copies van al de akten uit de parochieregisters en de Burgelijke stand van Olen in die periode zijn beschikbaar. Ook vind je er uit die periode de bewerkingen met naamklappers van de schepenakten van Olen van 1658 tot 1796. Ze zijn digitaal beschikbaar.

Familiekunde Vlaanderen

Naast de databank van Heemkring De Linde zijn ook de naslagwerken met gegevens van de burgelijke stand van 1800 tot 1900 van Herentals, Geel, Westerlo (met inbegrip van de deelgemeenten) en van de parochieregisters van Lichtaart en Oevel te raadplegen.

Familiekunde Vlaanderen afdeling Kempen zal ook aanwezig zijn en haar gegevens ter beschikking stellen.

Wanneer je de eerste stappen in de genealogie zet, dan zijn er mensen die graag uw vragen beantwoorden. Interessante documenten kunnen ter plaatse gekopieerd worden.

Tentoonstelling

Tijdens de genealogiedag gaat er in De Vrede een tentoonstelling door met foto's en gegevens van winkeliers van de Lichtaartseweg en de Welvaartstraat tussen 1925 en 1960 zodat het voor mensen die zelf geen opzoekingen willen doen, toch nuttig is om een kijkje te komen nemen.